Over ons brood

Lange rijstijden

Wij maken onze broden met echte desem. Ze rijzen heel lang voor ze worden gebakken - meestal zo'n 24 uur maar soms ook tot wel 48 uur. Daardoor krijgen ze veel smaak en zijn ze lichter verteerbaar. 

Ook onze patisserie is lang onderweg. Zo duurt het drie dagen om een croissant of een pain au chocolat te maken. En dat proef je!

Vandaar ook dat we je vragen om je bestelling minstens twee dagen van tevoren door te geven. Zo kunnen we zoveel mogelijk op maat produceren en kunnen we ook ons overschot beperken. Mocht er toch brood over zijn dan verkopen we dat de volgende dag tegen gereduceerde prijs - en anders maken we er heerlijk paneermeel van!

Steengemalen meel

Voor ons brood en onze patisserie gebruiken we meel dat is gemalen op molenstenen. Het meeste van ons meel wordt geleverd door Stichting De Schiedamse Molens. Op deze manier dragen we ook bij aan het in stand houden van het materiele en immateriele erfgoed.

Daarnaast komt een deel van ons meel uit de Eendragtspolder aan de rand van het dorp Zevenhuizen van de Stichting Natuurpolders, een stichting met als doel de biodiversiteit in de polder te vergroten. 

Andere samenwerkingen

Ook voor de andere ingediënten die we gebruiken werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers. Zo halen we onze boter, kaas, eieren en overige zuivel vooral bij Booij Kaasmakers en onze groente en fruit bij Landzicht en Rechtstreex

Een ander bijzonder ingrediënt in ons brood is de bostel die we in ons populaire bostelbrood verwerken. Bostel is een restproduct van bierbrouwen. Onze bostel komt meestal van Kaapse Brouwers maar soms ook van andere brouwers, zoals Vet & Lazy.

Ons assortiment

Een deel van ons assortiment maken we elke week. En een deel van het assortiment varieert wekelijks en volgt de seizoenen en onze ingevingen. De ene keer klassiekers, de andere keer spannende experimenten, maar altijd vanaf de basis huisgemaakt zonder onnodige toevoegingen.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods