Hoe je ons desembrood en onze croissants weer als vers kunt opbakken
Onze geheime tip! Hoe je ons desembrood en onze croissants weer als vers kunt opbakken
Hier vind je tips voor iedereen die van ons versgebakken desembrood en onze croissants geniet en wil weten hoe je die thuis kunt afbakken voor een heerlijk knapperig en vers resultaat.
Of je nu een voorraadje inslaat om langer van onze broden te genieten, of onverwachte gasten hebt die je wilt verrassen met vers brood en croissants – hier vind je alles wat je moet weten.
Deze methode werkt met brood en croissants uit de vriezer maar ook met brood en croissants van een paar dagen oud. Je kunt in het laatste geval meteen door naar stap 3!
Zelfs als je een half brood over hebt kun je het op deze manier weer heerlijk vers krijgen.
Stap 1: Het brood invriezen voor optimale versheid
Als je het brood langer dan een paar dagen wilt bewaren dan is ons advies is om je desembrood altijd in te vriezen op de dag dat je het koopt. Desembrood bewaart beter dan veel andere broden, maar zodra het bij jou thuis is, is invriezen de beste manier om die versheid voor langere tijd te behouden.
Croissants eet je het beste op de dag dat ze gebakken zijn, wil je ze langer bewaren vries ze dan in op de dag dat je ze koopt.
Tip: Wikkel het brood of de croissants strak in een plastic zak, of gebruik diepvriespapier of een luchtdichte zak. Zo voorkom je vriesbrand en blijft alles langer lekker.
Stap 2: Ontdooi het brood (voor kleinere porties)
Je kunt desembrood direct vanuit de vriezer in de oven leggen, maar als je een zachtere binnenkant wilt of alleen een paar sneetjes nodig hebt, laat het dan eerst ontdooien.
-
Hele broden: Laat het brood zo’n 2 uur (of nog beter: de hele nacht) op kamertemperatuur ontdooien in de plastic zak.
-
Croissants e.d.: het ontdooien van croissants duurt 15-20 minuten
-
Sneetjes: Voor sneetjes duurt het maar 15-30 minuten, afhankelijk van de dikte.
Stap 3: Brood of croissants opwarmen – met deze tip smaakt het weer als vers!
Verwarm je oven voor op 180-200°C.
-
Hele of halve broden: Hou het brood helemaal onder de kraan en leg het direct op het ovenrek voor een gelijkmatige verwarming. Bak het ongeveer 10-15 minuten op 180-200°C. Als je een een voedselthermometer hebt: de kerntemperatuur moet minstens 60°C zijn.
-
Croissants e.d.: dit gaat op dezelfde manier als hele of halve broden.
-
Sneetjes: Voor losse sneetjes kun je een paar minuten kiezen voor een broodrooster of oven. Ze worden in 5-7 minuten krokant op dezelfde temperatuur.
Stap 4: Even laten afkoelen – en genieten!
Nadat je het brood of de croissants hebt opgewarmd laat je ze een paar minuten rusten buiten de oven, bij voorkeur op een rek. Dit zorgt ervoor dat de hitte goed verspreid wordt en de binnenkant lekker zacht blijft. Snijd het daarna pas aan, zodat de korst perfect knapperig blijft.
Heb je meteen zin om een voorraadje te bestellen, ga dan naar onze bestelpagina!