Uitleg prijsverhoging

Lieve klanten,

Vanaf vandaag (1 februari 2021) zullen wij voor het eerst in ons bestaan een aantal prijzen verhogen. We weten dat dit een gevoelig onderwerp kan zijn en daarom willen we graag transparant zijn over de redenen hiervoor. Het gaat om een prijsverhoging van 50ct en betreft voornamelijk de broden uit de ‘Das Brot’ reeks.

Er zijn drie hoofdredenen: salarissen, huurlasten en de kosten van de ingrediënten.

Salarissen
Al onze mensen worden betaald volgens de CAO Bakkersbedrijf. Dit betekent dat alle salarissen elk jaar een stapje omhoog gaan. Daarbij is er volgens de CAO de afgelopen jaren elk jaar een extra salarisverhoging doorgevoerd (01-07-2019: 2,25%, per 01-01-2020: 1 % en per 01-01-2021: 0,5 %)
Onze producten zijn arbeidsintensief en de salarissen zijn een belangrijke component van de kostprijs.

Huurlasten
Onze huur wordt elk jaar geïndexeerd op basis van de consumentenprijsindex en is tot nu toe elk jaar gestegen. We hebben ook onze bedrijfsruimte uitgebreid om de productie nog steeds aan te kunnen waardoor de totale huurlasten hoger zijn. Dit wordt uiteraard ook deels betaald uit de reguliere omzet.

Kosten ingrediënten
De kosten van de ingrediënten stijgen eigenlijk altijd. We werken zoveel mogelijk met Nederlandse en liefst zelfs met regionale producten en met producenten die verantwoordelijk produceren voor mens en dier. We werken uitsluitend met meel dat steengemalen is en kiezen voor zo zuiver mogelijke producten.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben dan kun je ons natuurlijk altijd mailen op info@dasbrot.nl

Lieve groeten van Team Das Brot

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods